Ekhof - Äggbod, Värphöns, Spannmål, Entreprenad, Bostäder

HemOm EkhofÄggbodVåra hönorKontakt

Våra hönor

Vanliga frågor 

Vanliga frågor

 

Fråga oss!
Saknar du svaret på din egen fråga om ägg och hönor, maila oss!
ekhof@ekhof.se

Läs mer om ägg hos:
Svenska Ägg

Läs mer om det packeri vi levererar ägg till:
Svenska Lantägg

 

Här besvarar vi de vanligasta frågorna vi får om ägg och våra hönor. Saknar du svaret på något du undrar över, tveka inte att maila oss, så hör vi av oss till er.


Varför har vissa ägg två gulor?

När hönan precis har börjat värpa är det vanligt att de större äggen av de hon lägger ofta innehåller två gulor. När hönorna blir äldre blir detta mindre vanligt och de större äggen innehåller då vanligen bara en gula. Fenomenet kan jämföras med puberteten för oss människor.

Hur länge ska ägg kokas?
En vanlig fråga som det finns många svar på. Bäst är att pröva sig fram till en tid som man själv är nöjd med, men tänk på att det tar olika lång tid hur många ägg du kokar åt gången, och äggens storlek. En äggkokare är faktiskt ingen dum investering om du kokar ägg ofta och åt många.

Hur lång hållbarhet har ägg?
Ägg som förvaras i kylskåp håller sig i flera månader, ofta minst tre-fyra månader, men naturligtvis känns det roligare att äta ägg som är betydligt färskare än så. Paketerade ägg som säljs i matbutiker är datummärkta fyra veckor från packdagen, men är således ätbara långt längre än så, särskilt om de förvarats i kylskåp.


Senast uppdaterad: 2012-10-10 22:18
Adress: Familjen Rinman, Ekhof säteri, 640 50 Björnlunda, Sverige
Telefon: 0158-20001 | Fax: 0158-20757 | www.ekhof.se| E-post: ekhof@ekhof.se